Kenangan Di Redang
Wednesday 10 September 2008



Actually dah lm aku nak postkan pic2 ke Redang but tak berkesempatan.Kengkawan sume dah bising.Actully bukan tak nak but mmg takder ms.lagi2 bulan pose ni.Mmg sgt bz.So bile ader ms br aku leh postkan.Percutian yg paling menyeronokan.Tak sangka pas dah lama tak kuar lepak bersama holiday kali ni mengeratkan hub kami yg dah lama tak erat disebabkan masing2 byk yg dah bertukar kerja dan tukar lain2 dept.Seronok sgt

Hari Pertama 28/08/08



Kami gerak mlm(27)Sume nyer berkumpul di Hentian Jln Duta.Dan haruslah aku yg apling lmbt spai.Nak buat mcm mana..ader sebab2 yg tak dpt dielakkan.So geraklah kami kol 10 mlm dengan rombongn cik kiah sebayk 13 org.Masing2 bile baru mula msuk bus..haruslah mcm biantangkan..tak reti2 nak tido.Ngn mkn nyer ngn pose nyer..mmg gedik.Msti penumpang yg lain rasa cam nak sepak2 kami.Lama gile perjalanan.Mcm nak pth pinggang/Dlm perjlanan singgah kt temerloh kot.So pas minum dan smoke kami naik semula dan tido..





Dlm kol 6.00 pagi kami smpai di Hentian Terengganu..ms ni dah ramai org..tak lama kami spai azan pun berkumandang.Ngn malu2 masing2 duk diam takut org tanya kami surau kat mana.hahha dlm kol 715 van spai dan bawak kami ke agensi.Then kami pegi bfast dan kol 11 mcm tu van bawak kami untuk naik bot





Mmg sgt best naik bot.Teringt pengalaman ke Perhentian dulu.So aku tak ingt bape lama kami dlm bot.tau2 dah spai.Sakit perot senak bagai sume ader.But sume tu ilang sbb kami enjoy.Tak lama pastu kami spai dan terus g Redang Reef tempat tinggal kami.Suasana kat situ mmg happening.Coz air yg sgt cantik.Cam dr tempat mkn leh trus terjun je.Pas mkn tgh hari kami pergi snorkling untuk kali pertama.Ayoo sgt teruja ni.





Sememangnyer tempat die sgt cantik.Tgklah hasilnyer.Bestkan.Kalo mndi kat tepi2 laut pun dah leh nmpak ikan2 die.yg geram ader ikan jahat kat sana.walaupun tak dlm die asyik nak gigit kaki kami je.Tensen..terheret2 sume.Hish nasib leh nmpak die sbb kami pakai" gogel" kecik je ikan tu but mmg sgt lahant..rasa cam nak goreng jer..So pas dah abis snorkling kami abiskan ms mndi kat kwsan reef.Smbil tu cuci2 mata.Boleh thnlah..asyik sume nak bercop sana sini..





Pas dah mkn n mnadi sume aku ngn yg lain2 duk tido coz sgt penat.Ms tido deba dtg n kami borak2.Dlm ms yg sama si amy kol kami byk kali coz nak ajak g beach party...mls sbnrnyer but bile keen suruh je kami pun mcm g jugak.hahha mula2 buhsan but pas kami spai je n terus menari suasana menjd gempak.Sgt kewl..hahaha ms tulah jadinyer adegan2 yg tak diingini..hahaha malu buduh ssgt.Bile dah penat msing2 balik.Coz nak g snorkling awal pagi sok..

Hari kedua 29/08/08

Arini masing2 mulakan ari dgn kelaparan.Aku yg terfeling2 bgn lmbt sbb ngntuk nasib smpat bersarapan.boleh thnlah makanan yg ader disana.Maklumlah org pulau.So kene feeling2 og pulau nyer makanan lah.So pas bfast kami siap2 untuk g Taman laut.Snorkling kali ni best sbb cam byk sgt mende yg boleh dicuci mata coz kat sini mmg ramai yg dtg.Lagipun masih awal pagi..so bukan kami je yga der..ader byk kumpulan2 lain yg ader.but kalini kesian kat amy sbb die keen obor2..Nasiblah aku,wewe dan remy tak kene..coz msa kami berenag nak ke jambatan..obor2 dihadapan kami.Thcxxx pada mereke2 yg menyalak2 mcm binatang untuk selamat kan kami...






So pas mkn tgh hari kami semuanyer duk guling2 atas katil.Coz ader satu lagis essiojn untuk snorkling.Alih2 sume tido mampose.So takde maknalah nak snorklingnyer..haha coz petang yg damai mmg buat kite sume nak tido.kalini port aku bukan dlm bilik but kat blakang motel.tempat die best..ader boyan gantung.Smbil kngkawan aku bg tupai mkn aku amik pelaung untuk tdo..sgt nyawan tak terkata..hahha





Lepas minum ptg..kami dibawa g tgk baby shark ngn belut laut.Teruja nak pegi coz terlepas snorkling sblm tu.So kami yg tak berkesempatan ni pun jointlah g tgk hidupan laut yg comel2 tu.Hurm angin laut ptg best je..rasa nak tido dlm laut..tak lama kami kat sana..dlm sejam lebih balik kat pantai balik..mulakan sessi pose2 gimrama..maklumlah kan sbb dah ari terakhir..so kenelah pose byk2 nnti nyesal







Kami berkubang spai nak maghriblah.So pas mndi sume(walaupuna der yg tak mndi)tersu kene g mkn..coz takut nnti tak sempat..makannan abis..so sia je bayar.Kali ni kami mkn byk2 gilerz terutama si mac siap bawak bungkus untuk msuk bilik.Takut lapa katanyer mlm2.So kami lepak mkn sgt lama.Spai org tu kene tambah lauk dan air sbb duk layan kami yg laha but cute ni..dah setel sume..kami gerak ke laguna tuk carik brg2 yg leh dibawa balik.Malangnyer gaji aku lom kuar so mmg takde ape2 yg mampu aku beli..maafkan daku yer kawan2.





Pas dah setel g beli brg sume.Tibe ms untuk bersuka ria..malangnyer tempat yg kami pegi smlm tu tak bukak coz ari jumaat(menghormati yer)..so abg apex bawak kami ke tempat lain.pub di laguna.Mula2 tak best sbb blom kol 10.30(karoke)..so pas 10.30 mereka tukar lagu dancing..ape lagi lawan2 steplah..hahha anyway thxx to re,y coz buat show BUTTON..love u Remy..hahah.pas dah puas berdnsa balik..aku terus tido.Tak larat beb




Hari ketiga 30/08/09


Bangun..bangun..shidi duk memekak2 pagi2 suruh bgn.Tp bgus jugak coz aku diantara yg last bgn nak bersarapan.kalo tak naya tak mkn ape2..hehe so pas bfaast sume..masing2 terus packing brg.Aku sempat tido lagi..hehe tidoje kan..maklumlah sbb dah kenyang.So pas sume dah selesai kami pun bersiap2 untuk say gud bye kat redang..Byk sgt kenagan manis yg aku dpt semasa disini.Mcm aku ckp walaupun sblm ni renggang but sume tu dpt dicantumkan semula..haha love uolz guyz..Tunggu trip yg berikutnyer..






Selesai sudah catatanku ttg Redang.Harapan ku agar segala kenagan manis kiter diredanga kan kiter simpan sbg kenagan terindah.Nntikan coretanku untuk percutian ke cameron untuk beszday party this month..muah



Sweet Memories In Redang

4 Responses
  1. remyzal Says:

    So Sweet....
    Love all The Moments...

    Bestkan.... Bestkan


  2. Call me Aidy Says:

    si mayzie z pi ker?
    x nampak pun muker dier
    kater dier yg beria rie nak pi arituh


  3. Romeo Says:

    haah sgt best..cam tak sbr nak pegi lagi..rindu sgt kat sume


  4. ijam Says:

    biar aku yg jawap ye paktam ( sbb dah di bayo)
    Wady- mayzi tak jadi g sbb bapak dia sakit. so dia lek KG pada tarikh yg sama
    Remyzal- Memang la.. semua yg kita lalui baik tau buruk semua kenangan.perhubungan akan tambah erat sbb outing mcm ni la..
    Romeo- Kena la tunggu early birth nanti ujung bulan 3.Kalau nak g skrg pun leh tapi siap la rakit buluh. serta peralatan kecemasan

    ps; panjang nyer citer ko paktam.. penat den nak baca..