Masak-Masak
Tuesaday 27 May 2008



Yesterday pas keje aku dan ayu pulang kerumah dulu sementara nak tunggu melat dan aisyah jemput.Nk shopping bahan2 basah kat Carefour.Cam si melat nak sgt mkn terung..mengidam sgt.Coz arini cam mls nak mkn kat luar.So kami decide nak msk sendiri kat umah.Walaupun perot lapa tahap gaban tp kami gagahakn jugak.Jam dah menunjukkan kol 9 sbnrnyer.Ms otw nak g carefour mak munah kol n tanya kat mana..so kami bgtau dlm perjalanan.Ajak die joint sekali tp cam die mls..so nak lepak2 mnja je kat bawah umah aku.


Sgt Lapa


Mkn je keje

Ya ALLAH byknye manusia kat carefour ni..tak reti-reti nak balik ke msk kat umah..brjln je.Dah lah kelam kabut nak cari bahan...pastu tak ingt plak kat bahagian mana.Hurm tensen2.Aku ngn ayu g carik barang sementara aisyah pegi keluarkan duit.Kami kene rushing sbb dah nak dekat kol 10.Pas dah beli sume brg kami pun beratut..Hurm waiting list number 11.Bayangkanlah bape lama kami kene tunggu.Setiap org yg beratur tu plak beri brg ala2 simpan untuk krismas 2020.


Sian Kami

Barang yg Dibeli

Spai umah dah almost 10.15.Hurm aku cam biasalah lipas kudunglah kan.Nak buat mcm mana.Yg si zirot dah balik sbb takmo tunggu.Sukati kolah.Ko ingt kami cam saje nak lmbt lah.Lagipun ko dah mkn kat CHILIS..so msti tak heran nak tunggu kami msk..Aku ngn aisyah je duk kat dapur coz sempit..hahaha.Si ayu plak duk pose2 nasik lemak kat depan.Hish tensen.Tp takpe coz aku pun tak suke kalo ramai2 kat dapur...maklumlah umah kecik kan.Tugas si melat plak buat air.Hurm sedap jugaklah air yg dier buat sbb tak perlu bancuh..just tambah ais je.Kami msk ngn pantas yer.Nasiblah yg msk sume superb yg ala2 hensen chef...hahaa


Kami begitu kusyuk


Yg lain tgh golek2

Dalam kol 11 baru sume makanan siap dimasak.Hah sgt lega.Maklumlah setelah ape yg dilalui sepanjang hari..mmg saat inilah yg ditunggu.So far sume makanan menjadi.Kami msk yg simple2 je.Janji ader ayam,sambal dan terung mmg dah cukup memadai.Lagipun kami tak cerewet sgt psl makanan.Smbil mkn smbil tgk movies.Entah ape2 crita kami tgk.Sbb fokus utama adlh makan.Lihatlah hasil mskan kami.


Dont worry we not drunk yesterday...tu cam hiasan je.


Hasilnyer


Mkn tak ingt dunia.

hahahah sgt best yer kalo sesekali buat mcm ni.Yelah dgn penat nyer..ngn lapa nyer tp cam rasa puas sbb sumenyer kami buat sendiri.Pas abis mkn sume tergolek lagi2 si melat.but tak spai hati nak postkan pic die yg ala2 dugong terdampar..siap berkeroh yg pasti...Aku plak juat layan movie Bring It On(kalo tak silaplah)...Mereke gerak dr umah aku kol 1.35 pagi.Hurm baru terasa penat.Anyway thxx so much my dearest friends.Next time kite buat lagi..
4 Responses
  1. SarraJelita Says:

    Hmmm....kalau pasal mkn mmg geng2 nih no. 1 uolls.......


  2. zirot Says:

    bila aku nk join ada jer...korg mmg sgt lambat..2 jam aku tunggu....sentap~~


  3. celebi.net Says:

    hurm. cam teringin je nak rasa...


  4. CaPt Shah Says:

    bestnya makan2..
    nyum3x..
    lain kali ajak aku..
    nak join gak..
    terutama bila da Jack Daniel..
    tetiba je